Morgen om zijn we weer open
Samsonweg 132, 1521 RM Wormerveer +31 88 22 00 300 hallo@unframed.nl

Desch The Art of Recycled Plastic

Een uniek en onderscheidend duurzaamheidsconcept, dat is wat Desch ons vroeg te ontwikkelen. Plastic staat niet bekend om zijn goede reputatie. Maar plastic steeds slimmer en innovatiever recyclen wel. Dat is een kunst op zich. Daarom ontwikkelden we het concept ‘the Art of Recycled Plastic’.

Desch innoveert en zoekt altijd slimmere manieren om plastic potten uit afval te detecteren of dunner te maken waardoor minder plastic nodig is. Een kunst!

Voor de doorvertaling van dit concept gebruikten we plastic en de potjes zelf, om deze kunst nog meer naar voren te laten komen. Zo maakte onze kunstenaar Pim een beeld van potjes. Geïnspireerd op De Denker van Auguste Rodin, maakte hij ‘The Rethinker’, verwijzend naar de branchevereniging ‘Rethink Plastics’.

de transitie van

plastic afval

Maar de kunstcollectie van Desch bestaat uit meer. Zo gebruikten we de morfologie van M.C. Escher om de transitie van plastic afval naar pot te laten zien. En maakten we gouden schilderijlijsten van oude plastic producten. Van veraf lijken het de beroemde grote lijsten uit de Gouden Eeuw. Tot je ze van dichtbij bekijkt en steeds meer ontdekt.

Detailshot van één van de lijsten met gerecyclede materialen

Van plastic afval
naar kunst

Next work Next work
Desch Arbeidsmarkt-
communicatie

Zelf op zoek naar een meesterwerk?