Morgen om 09:00 zijn we weer open
Samsonweg 132, 1521 RM Wormerveer +31 88 22 00 300 hallo@unframed.nl

DecoLegno webshop

DecoLegno, de specialist in decoratief plaatmateriaal voor maatwerk interieurs, levert mooie producten. En dat doen wij ook heel graag! Met de splinternieuwe webshop als mooi resultaat.

Met DecoLegno trekken we al een tijdje op. Zo maakten we al een aantal jaar het collectieboek van DecoLegno en ontwikkelden we een nieuwe, inspirerende merkidentiteit met de thematiek ‘Zie Voel Beleef’. Als kers op de digitale taart mochten we afgelopen jaar ook het World Wide Web voorzien van een DecoLegno tintje. We creëerden een inspirerende plek waar interieurarchitecten, -ontwerpers, -bouwers en meubelmakers hun hart kunnen ophalen.

Het beste van beide werelden

DecoLegno groeit als kool en de omzet steeg net zo hard. Om deze groei bij te kunnen benen, moest de webshop op de schop. De technische basis van de webshop was aan vervanging toe om het toenemende aantal orders aan te kunnen. Nu kijken we bij Unframed graag wat verder en, naast het technische aspect, zagen we dat er ook nog wel wat winst viel te behalen wat betreft het design. We stelden voor om ook dat mee te pakken en de website, helemaal in lijn met de nieuwe merkidentiteit, strak te trekken. Dat zag DecoLegno ook wel zitten en de opdracht luidde als volgt: ‘Verbeter de technische basis van de webshop en ontwerp een webdesign volledig in lijn met de vernieuwde merkidentiteit’.

Sterk staaltje techniek

Centraal stond het ontwikkelen van een stabiele webshop waarmee DecoLegno kan doorgroeien. De webshop zelf is volledig vernieuwd en voorzien van wat technisch vernuft. Zo kun je eindeloos door een uitgebreide catalogus bladeren door een maatwerk WordPress thema. Met de zoomfunctie bekijk je het plaatmateriaal tot in detail, waarna je via een gebruiksvriendelijke bestelproces het gewenste plaatmateriaal kunt bestellen.

Goed, ook wij geven toe dat je kwaliteitsproducten soms in het echt moet ervaren. Daarom hebben we door de hele webshop slimme klikroutes geïntegreerd om makkelijk en snel stalen te bestellen of een bezoek aan de showroom in te plannen. Op deze manier verweven we de online ervaring moeiteloos met offline en Zie, Voel en Beleef je DecoLegno waar, wanneer en hoe je wilt.

‘De oude webshop had bestaande koppelingen die overgezet moesten worden naar de nieuwe webshop. Hier was een uitdaging, maar door stap voor stap alle processen met DecoLegno te doorlopen, hebben we zonder problemen de webshop kunnen lanceren’ – Paul, Technical Director

Een mooi jasje

Al die slimme techniek verdient een mooi en goed passend jasje. Daarom zagen we, naast het optimaliseren van de technische basis, ook kansen in het opfrissen van het design. Aan de basis van elke succesvolle webshop staat een UX-onderzoek. Hier wordt uitgebreid gekeken naar de beweegredenen van de eindgebruiker. De placering van de knoppen, de titels en de lengte van elke tekst vloeien hier onder andere uit voort. Zo ook bij de webshop van DecoLegno. Het design van de webshop is de doorvertaling van dit UX-onderzoek in combinatie met de merkidentiteit. Deze merkidentiteit heeft als thematiek: ‘Zie, Voel, Beleef’. Dit zie je terug in de warme kleuren van het design, de strakke vormentaal en de gelaagdheid in het design. Zo dompel je je ook tijdens een bezoek aan de webshop onder in de wereld van DecoLegno. Een wereld waar luxe, creatie en kwaliteit centraal staan. En daar zijn we trots op!

Een resultaat waar we trots op zijn

Er waren wat uitdagingen, maar waar een wil is is een … precies. Door de intensieve samenwerking met DecoLegno hebben we de complexiteiten binnen het project weten te tackelen. En het resultaat mag er zijn, want naast een website die past bij de uitstraling, kan DecoLegno nu verder groeien door een technisch stabiele webshop. En eerlijk is eerlijk, dat groeien, wie wil dat nou niet?!

Dankzij onze jarenlange samenwerking kent Unframed ons door en door. Deze ervaring, gecombineerd met web development expertise, creativiteit en een oog voor detail, vormt een succesvolle combinatie. Met onze fraaie nieuwe webshop als resultaat.
Next work Next work
Red de Hortus Alkmaar

Zelf op zoek naar een meesterwerk?