Maandag om 09:00 zijn we weer open!
Samsonweg 132, 1521 RM Wormerveer +31 88 22 00 300 hallo@unframed.nl

#Employer branding

De kracht van een creatieve vacature(tekst)

Een ellenlange vacaturetekst vol clichés zonder pakkende opmaak; daar zit niemand op te wachten. Maar waarop dan wel? Wat is het geheim van een krachtige en creatieve vacaturetekst waardoor de  employer branding van je organisatie echt uit de verf komt?

Do’s & Don’ts

Een vacature is één van de belangrijkste middelen bij arbeidsmarktcommunicatie. Belangrijk dus dat de employer branding van een organisatie hierin goed naar voren komt. Om onderscheidend te zijn ten opzichte van concurrenten, lichten we de do’s and don’ts uit:

Mand

Kort, korter, kortst. Hoe korter een vacaturetekst, hoe beter. Een goede openingszin zorgt ervoor dat de aandacht van een potentiële kandidaat meteen getrokken wordt. Etaleer vervolgens alle interessante aspecten uit de employer branding als warme broodjes bij de bakker. erlijkheid en transparantie zijn hierbij key. Want je moet die warme broodjes natuurlijk wel in huis hebben om het te kunnen verkopen.

De ideale match

Wie spreek je aan? Een belangrijke vraag voordat je je arbeidsmarktcommunicatie naar buiten brengt. Ben je op zoek naar een oude rot in het vak of juist een jong talent uit Generatie Z? Beide doelgroepen hebben andere behoeften en vragen ook om een andere benaderingswijze in een wervingscampagne. Generatie X kan prima een creatieve tekst voorgeschoteld krijgen, terwijl Generatie Z zich sneller aangesproken voelt met een video.

Ligt het in lijn?

Aan de basis van een goede vacature ligt een unieke wervingscampagne. Het is dus belangrijk dat je employer branding duidelijk voor ogen hebt en vanuit de arbeidsmarktcommunicatie één lijn trekt in alle uitingen. Zo komt die employer branding tijdens alle touchpoints met de ideale kandidaat goed naar voren. De vacature is een van de eerste uitingen waarmee een kandidaat in contact komt, dus zorg ervoor dat deze er piekfijn uitziet. Want net alseen boek, precies, die wordt nou eenmaal beoordeeld op zijn kaft.

Unframed to the rescue.

Benieuwd hoe je het unieke verhaal van jouw organisatie in een mooi jasje naar buiten kan brengen? We helpen je graag!

Wellicht is dit ook interessant…

Gen Z op de werkvloer

Gen z is coming for you! Over 8 jaar bestaat de arbeidsmarkt voor 30% uit een generatie young professionals.

Een potje groeien met Desch

Op zoek naar personeel, welk bedrijf is dat momenteel niet! Desch vroeg ons een arbeidscampagne te ontwikkelen waarmee het zich onderscheidt van andere werkgevers in de regio.