Morgen om 09:00 zijn we weer open
Samsonweg 132, 1521 RM Wormerveer +31 88 22 00 300 hallo@unframed.nl

Hollands Kroon sociaal jaarverslag

Jaarverslagen en rapportages zijn vaak niet de meest spannende teksten voor een lezer. De gemeente Hollands Kroon vroeg ons dan ook om mee te denken over hoe ze hun sociale resultaten op een moderne en enerverende manier konden presenteren. Het creatieve en interactieve eindresultaat liet de saaie, dikke paperback voorgoed in prullenbak verdwijnen.

De gemeente Hollands Kroon doet het graag nét even anders. Zo wil ze haar burgers zo veel mogelijk zaken zelf online laten regelen. Stoffige boekwerken met sociale jaarverslagen passen daar dus zeker niet bij. Maar deze verslagen zijn wel verplicht. Daarom vroeg de gemeente ons een manier te bedenken zodat mensen die verslagen  ook écht willen lezen.

We startten met een scherpe analyse van de informatie. Want om welke informatie gaat het nu echt? Voor de overgebleven kerncijfers creëerden we een animatiestijl die leuk is om doorheen te scrollen én die ook nog eens technisch slim in elkaar steekt. Daardoor is de laadtijd kort gebleven en werkte de ervaring goed op elk scherm.

Benchmark met landelijk gemiddelde
Leuk die cijfers zo presenteren, maar is het echt een prestatie? Om dat te meten, voegden we vanaf editie 2022 een benchmark toe die de prestaties vergelijkt met het landelijk gemiddelde. Wel zo makkelijk!

Next work Next work
Tilia verhuurplatform

Zelf op zoek naar een meesterwerk?