De wereld een stukje duurzamer maken is voor Unframed geen onbekend kunstje. Met onze campagnes denken we niet alleen aan jouw bedrijf, maar zorgen we gelijk ook voor de planeet. Zowel op creatief, strategisch en technisch vlak helpen we je met het uitdragen van de duurzaamheidspropositie van je organisatie. Hoe we dat doen? Kijk zelf maar!
De veiligheidsschoenen van Allshoes zijn recyclable en daarmee dus lief voor de planeet. Allshoes Safety Footwear is licentiehouder van een groot aantal veiligheidsschoen merken en heeft met Redbrick een succesvol eigen merk.
Dit innovatieve bedrijf gaat ambitie niet uit de weg, iets waar we ons bij Unframed wel in kunnen vinden. In 2025 willen ze een circulaire collectie uitbrengen, volledig gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. Tof, maar deze partner timmert ook vandaag de dag al lekker aan de weg.
Zo ontwikkelden we een identiteit voor al hun duurzaamheidscommunicatie en jaarlijks creëren we hun duurzaamheidsverslag. Allshoes doet dit in eerste instantie vanuit een intrinsieke motivatie, maar weet ook: vanaf 2024 zijn grote bedrijven vanuit Europese wetgeving verplicht om inzicht te geven over hun impact op mens en milieu. Een echte voorloper dus!
Cirmar is een duurzaam, online platform waarop organisaties de footprint van hun inventaris of producten kunnen visualiseren in een digitaal paspoort.
Unframed ontwikkelde het systeem achter de website dat de diverse kerncijfers als co2, water en energie berekent en het mogelijk maakt dat de paspoorten via dashboards kunnen worden opgeteld en geanalyseerd. Hieruit kan een organisatie opmaken wat voor materialen er rondgaan in het bedrijf, grondstoffen tijdig in en/of verkopen, de footprint berekenen en die via proefberekeningen verkleinen. Ook kan een productpaspoort of dashboard publiekelijk gedeeld worden met een directe url. Fijn voor de organisatie én nog fijner voor de planeet
Een uniek en onderscheidend duurzaamheidsconcept, dat is wat Desch, ontwikkelaar van plastic kweekpotjes, ons vroeg te ontwikkelen. Plastic staat niet bekend om zijn goede reputatie. Maar plastic steeds slimmer en innovatiever recyclen wel. Dat is een kunst op zich. Daarom ontwikkelden we het concept ‘the Art of Recycled Plastic’.
Desch is al lekker bezig. Zo innoveren ze en zoeken ze altijd naar slimmere manieren om plastic potten uit afval te detecteren of dunner te maken waardoor minder plastic nodig is. De kweekpotjes worden volledig van gerecycled plastic gemaakt en kunnen na gebruik ook weer opnieuw gerecycled worden.
Voor de doorvertaling van dit concept gebruikten we plastic en de potjes zelf, om deze kunst nog meer naar voren te laten komen. Zo maakte onze kunstenaar Pim een beeld van potjes. Geïnspireerd op De Denker van Auguste Rodin, maakte hij ‘The Rethinker’, verwijzend naar de branchevereniging ‘Rethink Plastics’. Dit heeft op beurzen behoorlijk wat exposure opgeleverd. Goed voor het merk, maar ook fijn om dit belangrijke thema de aandacht te geven die het verdient.
De oude, vertrouwde benzineauto moet het niet van zijn duurzame footprint hebben. Hoe graag we ook buiten de lijntjes kleuren, ook Unframed heeft zijn grenzen. Een autovrije wereld was voor nu nog een stap te ver, maar de ritjes minimaliseren lag wel binnen ons bereik. En dat zag ABS Autoherstel, een landelijke schadehersteller, ook wel zitten.
De 78 vestigingen van ABS werkten allemaal met dezelfde kwaliteitsdoelstellingen, maar die hadden ieder een eigen proces én balie. Met name aan de “voorkant” is de methode van dienstverlening telkens anders. Dit kan efficiënter en duurzamer’, dacht ABS.
Unframed ontwikkelde een gecentraliseerd platform voor het verwerken van schade aanmeldingen. Via dit platform kan de berijder eenvoudig zijn schade aanmelden, waarbij alle relevante informatie wordt uitgevraagd en de berijder via een handige foto-applicatie zelf foto’s kan insturen van zijn schade. Met die data wordt bepaald welke vestiging de schade het best kan repareren. Dit zorgt voor tijdswinst voor de klant, efficiënter werkproces voor de specialist en last but not least: minder autoritjes. Win, win, win
xxxxx
“We willen bedrijven beter maken. Technisch en creatief. En als deze organisaties op hun beurt onze planeet willen verbeteren, dan maken we hier natuurlijk extra graag werk van.”